Tomáš Hudeček

Tomáš Hudeček Zdroj: ČTK

Policie od rána zasahuje na pražském magistrátu. Důvody zatím nejsou známé

Detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu dnes od rána zasahují v několika budovách pražského magistrátu. Podle jejich mluvčí Ivy Knolové akci dozoruje Vrchní státní zastupitelství v Olomouci. Podrobnosti k zásahu odmítla mluvčí sdělit. Primátor hlavního města Tomáš Hudeček přítomnost policistů na magistrátu potvrdil, další informace prý nemá k dispozici.

Mluvčí bez dalších podrobností uvedla, že policisté zasahují v několika budovách, nemohla ale sdělit ve kterých. "Plníme úkoly Vrchního státního zastupitelství v Olomouci," dodala pouze. Vyjádření olomouckých žalobců ČTK zjišťuje.

"Mohu potvrdit, že je v prostorách magistrátu kriminální policie. Vyžádala si některou dokumentaci a zaměstnanci poskytují maximální součinnost," uvedla na dotaz ČTK mluvčí magistrátu Petra Hrubá. Víc odmítla záležitost komentovat. Podrobnosti zatím nedokázali říct ani oslovení radní a další zaměstnanci. Není tedy jasné, kvůli jaké kauze policie na magistrát přišla.

O dění kolem pražského magistrátu se zajímá policie v řadě případů. Několik bývalých i současných radních včetně primátora čelí obžalobě v kauze opencard. Detektivové se v posledních měsících zabývají mimo jiné také hospodařením Pražských služeb, které město většinově vlastní, a kontroverzní stavbou tunelového komplexu Blanka.