nudistická pláž

nudistická pláž Zdroj: Profimedia

Na plážích se nejraději ukazují nazí Němci a Rakušané, nahoře bez Rakušanky a Španělky

Víte, kdo se v létě na plážích nejraději svléká? Jsou to obyvatelé Rakouska, Německa a Španělska. Oznámil to specializovaný cestovatelský web Expedia, který každý rok zkoumá zvyky turistů na plážích celého světa a zveřejňuje zprávu Expedia Flip Flop. Informace o Češích nejsou známé, přitom našinci jsou v tomto směru dost „progresivní“.

Takže 28 procent Němců a Rakušanů je ochotno se ukázat na plážích úplně bez plavek. Zajímavé přitom je, že na stejnou otázku odpovídá kladně ve světě 20 procent mužů a pouze 6 procent žen.

V případě obvyklejšího „nahoře bez“ vedou při souhlasu Rakušanky (49 procent), následují Španělky (42 %) a Němky (39 %). A pětina všech žen odpověděla, že alespoň někdy byly na pláži nahoře bez.

Naopak jen mizivé procento Japonek, Jihokorejek či Thajek by se ukázalo na veřejnosti nahoře bez. Podobné je to třeba u Rusek starší generace. U mladších žen je obecně tendence něco na pláži „odhodit“.

Nejtolerantnějším národem, pokud jde o oblečení na pláži, jsou Brazilci, ale to u nich přitom vůbec neznamená, že se svléknou, pouze něco podobného tolerují u jiných. Podobné je to u Japonců. Drží se zásady – nesvlékat, ale koukat na jiné jim nevadí…

Studie zkoumala názory přes 11 tisíc lidí, kterým muselo být více než 18 let a pocházeli z 24 zemí pěti světadílů.