Zaz

Zaz Zdroj: Martin Straka

Zpěvačka Zaz okouzlila Ostravu a říká, že svoji hudbou léčí a zachraňuje lidi

Opět nezklamala a opět si Ostravu podmanila. Už v sobotu bylo jasné, že jednou z největších hvězd festivalu Colours se stala francouzská diva Isabelle Geffroy (34), známá jako Zaz. Co zpěvačka na Severu Moravy na sebe prozradila?

Zpěváčka uvedla, ze Colours se nedá srovnat s jinými zahraničními hudebními akcemi. „Tento festival je pro mě magicky,“ řekla. Když hrála poprvé v Ostravě, tak při koncertu měla duhu v zádech. „Už se mi to stalo několikrát,“ vysvětlovala s úsměvem. Předloni se vydala i mezi lidi, konkrétně na workshopy. Letos s tím tak jisté nebyla: „Zanedbala jsem ranní meditaci, po koncertě to musím dohnat,“ dodala pobaveně.

Na tiskové konferenci ale hovořila i o vážnějších tématech. Zaz zmínila svou aktivitu v různých asociacích a neziskových organizacích, především s environmentální a sociální tematikou. To akcentuje i ve své hudbě, kterou vnímá jako prostředek pro léčbu a záchranu lidi. „Hudba je pro mě hlavně o spojení s lidmi a vzájemném předávání emocí - a to jak pozitivních, tak negativních,“ vysvětlila.

Došlo i na téma marketingu a reklamy. Byt slavným nepřináší podle Zaz jen možnost změnit svět k lepšímu, ale i byt cílem marketingových a reklamních společností. „Dostala jsem mnoho nabídek, jednalo se o horentní sumy, ale já vždy odmítla,“ řekla. „Je to proti mému přesvědčení. Lidé mi říkají, ber to, dokud to tu je, ale já se snažím dohlédnout dál,“ řekla.

Neopomněla však oznámit svou spolupráci se slavným producentem Quincym Jonesem. „Když mi právník oznamoval, že nabídku na spolupráci přijal, dodal ještě, že se asi zbláznil,“ zavtipkovala.