Nová Škoda Fabia

Nová Škoda Fabia Zdroj: Škoda

Exkluzivně: Škoda Fabia III oficiálně odhalena

Zatímco špionážní fotografové nahánějí zamaskované prototypy budoucí Fabie na dálnici D11, redaktoři newsroomu auto-moto již horkou novinku viděli na vlastní oči a dokonce si ji osahali!

Tohle bude rozhodně největší automobilová bomba letošního podzimu - Škoda Auto v říjnu na pařížském autosalonu odhalí třetí generaci svého prodejně veledůležitého modelu Fabia. A my k němu nejen zjistili exkluzivní (a ověřené) informace, ale přímo na vlastní oči jsme vůz viděli a dokonce už jsme v něm seděli. Díky tomu již například víme, že se přední světlomety budou podobat Octavii, dveře dostanou praktické prolisy a záď připomene první generaci Fabie. Střecha se proti současnému provedení sníží o více než tři centimetry. V základu dostanete čtrnáctipalová kola, centrální zamykání, šest airbagů a start-stop. A tolik diskutovaný objem zavazadlového prostoru? U hatchbacku 315 litrů...

Více technických informací o modelu Škoda Fabia III, včetně rozměrového porovnání s předchůdcem a kompletní palety motorů se dočtete na www.auto.cz.