Domácí porod

Domácí porod Zdroj: profimedia.cz

Další domácí porod skončil tragedií. Kolik musí ještě umřít novorozenců?

Hysterické domarodičky jsou odhodlány za svou víru domácího rození bojovat až do poslední kapky krve nevinných a bezbranných dětí. Jejich vlastních dětí. Další dítě zemřelo při domácím porodu, tentokrát v Kašperských horách.

Media zveřejnila zprávu o další tragedii. V Kašperských horách dvacetiletá nastávající maminka rodila doma, asistentku jí dělala její maminka. Dítě se narodilo živé, teprve po nějaké době zavolali lékaře. „My jsme na místo byli voláni kvůli krvácení mladé ženy. Při příjezdu na místo lékař našel dítě, které již nejevilo známky života. Dítě bylo spolu s matkou převezeno do nemocnice v Sušici," řekla Plzeňskému deníku krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Ptáčková. Prostě - další novorozenec nepřežil hysterickou fixaci své matky.

Je možné tisíckrát opakovat, že domácí porod nese zvýšená rizika jek pro matku, tak především pro dítě, a nebude to nic platné. Část těhotných budoucích maminek natolik podlehne psychickému regresu, že zblbne a chce rodit doma. Na každých sportovních závodech, velkých festivalech či náboženských poutí jsou s naprostou samozřejmostí přítomni lékaři - kdyby bylo potřeba, aby byli co nejblíž. Ze zcela stejných důvodů je čtyřikrát méně rizikové rodit v porodnici, pod dozorem lékařů, než doma. Přesto se dnes a denně další a další pošetilé ženy rozhodují k domácímu porodu, aniž by jim sebeméně záleželo na tom, že domácím porodem ohrožují vlastní dítě.

Tragédie v Kašperských Horách je další z řady úmrtí a těžkých poškození zdraví dítěte při domácím porodu. Kolik bude ještě muset umřít novorozenců, než si domarodičky konečně připustí, že nemají pravdu?