Pražský strážník

Pražský strážník Zdroj: Profimedia

Český Kocourkov: Městský strážník nedělal dva a půl roku nic, přesto dostával plat i příplatky

Česko je nadále zemí neomezených možností, zejména pokud jde o napodobování fiktivního Kocourkova. Na unikátní případ upozornil dnes deník Právo. Jeden městský strážník v Praze dva a půl roku nic nedělal, ale město mu posílalo plat, dávalo příplatky „za vedení“ a nikdo se nestaral, co se vlastně děje.

Strážník Rudolf Sedláček seděl podle svého vlastního vyjádření, jak ho popsalo Právo, dva a půl roku sám na služebně v Havanské ulici v Praze 7. Prý nedělal vůbec nic, nikomu to ale nevadilo a nikdo ho nekontroloval. Byl ve funkci třetího zástupce ředitele městské policie Prahy 7. „Bylo veřejným tajemstvím, že jsem tam bezprizorní. Dali mě do izolace a platili náklady na provoz služebny, mně plat a ještě příplatek za vedení 6000 korun,“ řekl Sedláček novinám.

Problém ale nastal, když byl nedávno Sedláček v rámci reorganizace propuštěn. Mezitím totiž podal trestní oznámení „za porušení povinnosti při správě majetku“, protože měsíční náklady na fungování služebny, kde byl úplně sám, činily 10 600 korun. A bývalého šéfa městské policie Prahy 7 zažaloval za „útisk“.

Absurdní případ, který popsal deník Právo, byl měl ale vyústit v něco úplně jiného – hned několik lidí by mělo být stíháno za „blbost“, na kterou doplácejí daňoví poplatníci.