Ivio

Ivio Zdroj: archiv

Tip na skvělé filmy: Kultovní pecky v on-line kině

Jak zatancovat Mazaný twist podle krále krvavých bizarností Quentina Tarantina? Jak vypadal „rychlý potrat“ v teenagerovském stylu, který odstartoval hvězdou kariéru Ellen Page? A proč se puberťákovi Donniemu Darkovi zjevuje zlověstný králík vysoký 1,8 metru? Kultovní nezávislé filmy, které navždy změnily tvář amerického filmu, můžete snadno a legálně sledovat v on-line kině IVIO.tv

IvioIvio|ivioJuno

Šestnáctiletá středoškolačka Juno otěhotněla s „nemožným“ spolužákem Pauliem - a nemyslí na nic jiného než na to, jak tento trapný omyl rychle sprovodit ze světa. Místo potratu se rozhodne pomoci bezdětnému páru, který zoufale touží po potomkovi. Jako drama by to bylo pro diváky k nesnesení, coby komedie režiséra Jasona Reitmana (získal Oscara za scénář) jde o jeden z nejoblíbenějších filmů uplynulého desetiletí. Další argumenty pro zhlédnutí kultovního filmu: začínající Ellen Page v titulní roli.

http://ivio.tv/777/Juno

IvioIvio|ivioDonnie Darko

Je mladíček Donnie (Jake Gyllenhaal) schizofrenik, kterému v boji s obrovským, zlým králíkem pomůže psychoterapie? Nebo frustrovaný hrdina svádí zoufalý souboj se skutečným, démonickým nepřítelem, který se snaží uchvátit do svých tlap jeho duši? A nakolik osud jednoho bezvýznamného amerického středoškoláka změní osud vesmíru? Jake Gyllenhaal exceluje v bizarní tragikomedii mezi snem a skutečností - snímku, který má pověst jednoho z nejdivnějších titulů moderní filmové historie.

http://ivio.tv/711/Donnie-Darko

IvioIvio|ivioPulp Fictio: Historky z podsvětí

John Travolta coby loajální gangster Vincent Vega dostane za úkol počestně zabavit sexy manželku svého šéfa Miu (Uma Thurman). Odpolední krvavá fuška proti tomu byla maličkost. Také podplacený boxer Butch (Bruce Willis) by si rád zachoval zbytky cti – a milenci Pumpkin a Honey Bunny se rozhodnou přepadnout restauraci, ve které právě sedí. Krvavý skvělý film plný hvězd, ve kterém všechno souvisí se vším, vynesl Tarantinovi Zlatou palmu v Cannes a Oscara za scénář.

http://ivio.tv/1122/Pulp-Fiction-Historky-z-podsveti