Cannabis Cup Party

Cannabis Cup Party Zdroj: Martin Kabát

Cannabis Cup Party
Cannabis Cup Party
Cannabis Cup Party
Cannabis Cup Party
Cannabis Cup Party
5
Fotogalerie

JXD: Cannabis Cup? Desetkrát a dost!

Včera proběhl desátý ročník Reflex Cannabis Cupu, mejdan se povedl, fotky kytek přišly hezký, ale bez ohledu na to soutěž ztratila náboj. Proto jsme se rozhodli nechat letošní desátý ročník ročníkem posledním.

Když jsme před deseti lety se soutěží začínali, byla tráva politikum prvního řádu. Řešilo se, zda bude situace jako na Slovensku, kde tento týden navrhovali vazbu šestnáctiletému klukovi, kterému našli dva gramy trávy. Anebo zda půjdeme směrem k dekriminalizaci, jak v současné době činí celý civilizovaný svět.

Po deseti letech je situace úplně jiná. Reflex po celou svou existenci sledoval konopnou problematiku jaksi aktivisticky, nekomerčně. Za uplynulé desetiletí zde však vznikly dva profesionální konopné subjekty, sdružení Legalizace.cz a jeho server s časopisem, a konopný veletrh Cannafest. Konopí přerostlo aktivistickou úroveň, stalo se plnohodnotným odvětvím se svými vlastními aktivitami. A tak naše místo konopných aktivistů úplně ztratilo smysl.

Samozřejmě, že pokud se režim znovu předvede nějakými monstrakcemi proti konopí, jako byla loňská Akce Growshop, tak se v Reflexu k problematice konopí vrátíme. Pokračovat nyní v soutěži nemá nejmenší cenu. Konopný aktivismus se odebral do dějin. Takže všem příznivcům soutěže děkujeme za pozornost a prohlašujeme tímto Reflex Cannabis Cup za uzavřenou kapitolu.