kramných

kramných Zdroj: Facebook/Blesk

Policie obvinila Petra Kramného z vraždy manželky a dcery

Policie obvinila Petra Kramného z vraždy jeho manželky a dcery, které zemřely na rodinné dovolené v Egyptě.

Moravskoslezští kriminalisté ho zadrželi v úterý, státní zástupce podá návrh, aby byl obviněný umístěn do vazby. ČTK potvrdil zadržení obviněného z vraždy dvou žen v Egyptě ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

Šestatřicetiletá žena a její osmiletá dcera z Karviné zemřely v Egyptě na otravu loni v Hurgadě. Podle dosud známé verze objevil jejich těla v noci na 30. července v pokoji hurgadského hotelu Titanic Palace jejich manžel a otec. Petr Kramný poté tamním lékařům řekl, že rodina celý předchozí den trpěla střevními a žaludečními problémy. Protože to není v Egyptě nic neobvyklého, lékaře ani nevolali.

První, o čem vyšetřovatelé uvažovali, byla otrava jídlem. Divné bylo jen, že postihla pouze dvě oběti v celém velikém hotelu. Pochybnosti o celém případu vyvolalo svědectví egyptského lékaře, který řekl, že obě mrtvé měly žaludky rozleptané silným jedem. To by ovšem znamenalo, že smrt matky a dcery nebyla nešťastnou náhodou, ale šlo o úkladnou, předem připravenou, vraždu. Egyptská policie k tomuto závěru zřejmě dospěla a Petra Kramného – jako svědka a zároveň možného podezřelého – až do konce října v Egyptě zadržovala.

Kramný vinu od začátku odmítá. Po návratu domů čeští kriminalisté provedli druhou pitvu těl zesnulých a Petr Kramný se nechal vyslechnout na detektoru lži. Nic nenasvědčovalo tomu, že bude tak rychle obviněn. V případě, že se obžaloba potvrdí a Kramný bude odsouzen, hrozil by mu nejspíše výjimečný trest.