Rozhovor s Petrem Nečasem

Rozhovor s Petrem Nečasem Zdroj: foto nguyen phuong thao

Nečas radí miliardáři Sehnalovi, umí číst noviny

Expremiér a bývalý předseda ODS Petr Nečas radí miliardáři a developerovi Pavlu Sehnalovi, který je majitelem finanční skupiny SPGroup, uvedly dnešní Lidové noviny

"Spolupracujeme, a to už delší dobu," řekl Sehnal. Nečas Lidovým novinám odepsal, že není veřejný činitel a do jeho příjmů novinářům nic není.

Sehnal uvedl, že využívá Nečasových znalostí státní správy. "Radí mi třeba i v případě, že se něco píše v novinách, a já se ho zeptám, zda to je tak doopravdy, nebo ne, protože on má přehled," řekl listu. Dodal, že nebude říkat, jak Nečase platí, ale pro bývalého premiéra to prý rozhodně není hlavní zdroj obživy. Nečas rezignoval na funkci předsedy vlády i ODS loni v červnu v souvislosti s aférou blízké spolupracovnice a partnerky Jany Nečasové (dříve Nagyové).

SPGroup má v portfoliu majetek v hodnotě několika miliard korun. Podniká v oblastech obchodování a správy cenných papírů, správy průmyslových podniků, realitní a developerské činnosti a pojišťovnictví. Součástí skupiny je například Slavia pojišťovna. Mezi nejvýraznější nynější projekty skupiny patří podle LN aquapark v Čestlicích nedaleko Prahy.

LN připomínají, že Nečas je dalším z bývalých premiérů, který podobně jako Mirek Topolánek a Stanislav Gross odešli do soukromé sféry. Nečas také působí jako pedagog na vysoké škole CEVRO Institut.