A320 Airbus

A320 Airbus Zdroj: profimedia.cz

Letadlo nad Británií málem vrazilo do UFO, ale dobře to dopadlo

Letadlo A320 Airbus během letu nad Británií málem vrazilo do UFO, řekl jeho pilot. K incidentu došlo ještě loni, detaily však byly oznámeny teprve teď, kdy UK Airpox Board zveřejnila výsledky svého vyšetřování.

V dokumentech vyšetřování se praví, že v okamžiku incidentu se nacházelo letadlo asi 20 mil od letiště Heathrow ve výšce asi 10 kilometrů. Jak tvrdí pilot, uviděl z kabiny velký kovový předmět, který se rychle přibližoval. Aby se vyhnul srážce s tímto předmětem, pilot prudce naklonil letadlo doleva, a poté předmět zmizel. Britský tisk už suše konstatoval, že šlo jistě o "blízké setkání". Věc vypadala údajně jako rugbyový míč a minula letadlo o několik stop. Vyšetřování neodhalilo žádnou pozemskou identitu letícího předmětu.

Může se pochopitelně jednat o optický klam, nicméně existenci neznámých létajících objektů nelze vyloučit. Proto se jim také říká podle anglické zkratky UFO. Létá to a nevíme, co to je. Evropská unie zatím ještě nepřijala žádné směrnice ohledně UFO, nicméně možnosti tu jsou a příprava rozličných nutných předpisů by mohla zabrat třeba několik let. Jednotlivé národní státy by také mohly zavést preventivně UFOdaň, aby škody UFO způsobené nezatížily jednou nečekaně státní rozpočty a neohrozily existenci eura.