Evelyn Kottman

Evelyn Kottman Zdroj: archiv

Nejvíce cool babička na světě - Hilda Evelyn Kottman

Někteří starší lidé si stěžují na současnou zrychlenou dobu a samozřejmě, jak jinak, na dnešní mládež. To však určitě neplatí pro Evelyn Kottman, které je 103 let. Oslava jejich posledních narozenin probíhala následovně: Nejprve si šla zahrát do kasína, potom zamířila do restaurace, den zakončila pitím whisky a novým tetováním.

Svět tuto obdivuhodně vitální ženu objevil díky internetové stránce reddit.com, kde babička otevřela diskuzi, ve které odpovídá na otázky. Zde je výběr některých z nich:

Co by všichni mladí muži měli vědět o ženách?

Nebojte se ženy, která ví jak pít, hrát karty a ukazuje vám své nadšení pro život. Dostane vás mnohem dál než nějaká domácí puťka, která nemá vlastní osobnost. Pokud si vyberete ženu s nadšením pro život, budete spolu mluvit o skvělých věcech a budete mít spoustu historek k vyprávění, až budete staří.

Jaké je vaše oblíbené desetiletí?

Moje oblíbené desetiletí byla čtyřicátá léta 20. století. Tehdy jsem se vdala a muži ještě věděli, jak se nosí klobouk.

Zaznamenala jste v průběhu vašeho života změnu světa spíše k horšímu, nebo k lepšímu?

Obojí. Ale občas si myslím, že lidé dnes prostě nejsou spokojení. Mají tolik materiálních věcí, ale přesto jsou nešťastní ve svém životě. Také se svět stal daleko brutálnějším. Nemůžu uvěřit, že děti střílí po sobě ve školách. Mám z toho těžké srdce.

Díváte se na 80 let staré lidi a říkáte si „co to je za zatracená mláďata“?

Ptají se mě na stejné otázky jako vy. Připadá mi to vtipné.

Jaké byly nejšťastnější chvíle ve vašem životě?

Nejšťastnější chvíle jsou běžné dny, ve kterých se smějete s ostatními. Měla jsem šťastné dětství a mám dobré vzpomínky na přátele.

Jakou muziku máte nejraději?

Nejradši mám živou kapelu.

K vidění je toho daleko více na Redditu!