Daniel Křetinský

Daniel Křetinský Zdroj: profimedia.cz

Reflex má nové majitele: Vydavatelství koupili Daniel Křetínský a Patrik Tkáč

Podnikatelé Daniel Křetínský a Patrik Tkáč se dnes stali novými majiteli české pobočky Ringier Axel Springer, která je vydavatelem časopisu Reflex a největším tiskovým vydavatelstvím v České republice.

Ringier Axel Springer CZ, které vydává deníky Blesk, Aha! a Sport, ale i časopisy Reflex, ABC, Svět motorů či Geo, je ekonomicky úspěšné vydavatelství, což na současné české mediální scéně není samozřejmostí. „V současné situaci tohoto vydavatelství vidím více příležitostí než problémů,“ řekl k tomu včera Křetínský.

Ani jedna strana zatím neoznámila, za kolik byla společnost prodána, ale ohodnocena byla na 4,7 miliardy korun. Křetínský a Tkáč koupili vydavatelství jako soukromé osoby. Celou transakci ještě musí schválit antimonopolní úřad.

„Jsme si vědomi problémů, se kterými se tradiční tištěné noviny v současnosti potýkají. Těšíme se ale na spolupráci se současným manažerským týmem, který vede generální ředitelka Libuše Šmuclerová, a se kterým chceme najít správná strategická řešení," oznámil Daniel Křetínský, který patří mezi nejvlivnější postavy českého byznysu a spolu s Patrikem Tkáčem (skupina J&T) působí v Energetickém a průmyslovém holdingu. Křetínský vlastní také fotbalový klub AC Sparta Praha.