Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: Ota Bartovský / Mafra / Profimedia.cz

Babiš estébáckým stylem péruje novináře

Tak už konečně víme, jak si Andrej Babiš, sotva koupil vydavatelství MAFRA, došlápnul na své nové podřízené. Hezky zostra.

Že byl Babiš nepříjemný, to jsme věděli, ale přece jen audio poskytuje člověku ten neocenitelný zážitek tónu hlasu a estébácké neodbytnosti. Není nad osobní zkušenost. Pouhý přepis rozhovoru mezi redaktorem Lidových novin Janem Kalou a novým vlastníkem Mafry Andrejem Babišem dává tušit, jak si Babiš tu nezávislost médií představuje. Trochu ve stylu někdejšího úřadu na tiskový dohled, jak jsme ho měli za komunistů.

Ale to všechno se jistě časem napraví. Kdo nebude součástí řešení, ale jen součástí problému, bude eliminován. Pak zbudou už jen ti, co lépe a radostněji přispějí k tomu, aby v celé zemi byl klid na práci. Hlavně je potřeba zjistit, kdo je v procesu blokujícícm tok myšlenek od vůdce k lidu tím škůdcem.

ANO, ANO, ANO!

Zastanou se někteří lidé z Babišových billboardů onoho novináře, pérovaného jako malé děcko politicky ambiciózním miliardářem? (Martine, už ses k tomu nějak vyjádřil?)

"Nevíte, s kým máte tu čest." Ale ano, pane Babiši, my přece nejsme tak blbí a něco pamatujeme.