Osvětim

Osvětim Zdroj: profimedia.cz

Do Osvětimi se slevou 63 procent. No neberte to!

Vlna slev už postihla i turistiku po stopách vyhlazovacích táborů. Těžko říci, čeho se ještě dočkáme.

Jsou nabídky,. kterým nelze odolat. Tak třeba tato: "Vydejte se s cestovní agenturou Expressbus Coufalík do polské Osvětimi a poznejte mrazivou historii 2. světové války. Čeká vás prohlídka celého koncentračního tábora Osvětim a Auschwitz-Birkenau s profesionálním výkladem v češtině.

Seznámíte se s místy, kde se odehrávala jedna z největších genocid lidské historie vůbec. Vstupte branou "Arbeit macht frei" a nechte na sebe zapůsobit neuvěřitelně silnou atmosféru a poznejte, co dokáže lidská manipulace a krutost. Navštívíte obytné bloky, kde se seznámíte s každodenním životem vězňů a nahlédnete i na popraviště a plynovou komoru.

Čeká vás i návštěva menšího koncentračního tábora Březinky, který disponoval kapacitou 100 000 vězňů. Nástupní místa a časy..." Atd.

Zvláště věta "Vstupte branou 'Arbeit macht frei' a nechte na sebe zapůsobit neuvěřitelně silnou atmosféru" svědčí o vysoké sociální inteligenci některých osob. Možná by se ještě hodilo pak pro důchodce nabídnout nějaké perfektní hrnce se zabroušeným dnem za šedesát tisíc.