Zdroj: profimedia.cz

LUBOMÍR HEGER: Velká vlastenecká protikorupční válka

Bylo to - tuším - někdy v polovině roku 2013, nevím přesně, je to již dávno. ÚTVAR tehdy nesl ještě krkolomnou zkratku ÚOOZ a zaměstnával pouhé stovky lidí - nikoli desetitisíce jako dnes.

Nebyla to první velká akce ÚTVARU, ale byl to první pád vlády, který ÚTVAR přímo vyvolal. Asi rok po zatčení dnes již skoro zapomenutého hejtmana Ratha vyhlásil ÚTVAR válku ZKORUMPOVANÉ REAKCI a zahájil tak novou éru v dějinách země.

Na celé věci byl kuriózní postoj tehdejších médií, jež se k VELKÉMU ÚKLIDU stavěly spíše odmítavě. Přestože VOX POPULI - prazáklad dnešní demokracie - ÚKLID okamžitě schválil, zástupci PSEUDOINTELEKTUÁLNÍ ELITY se nechávali slyšet, že je vůči zkorumpované reakci zbytečně tvrdý.

Pro správné POUČENÍ Z KRIZOVÉHO VÝVOJE je nezbytné si uvědomit, že tehdejší STÁTOAPARÁT námitkám médií - bez ohledu na VOX POPULI - dopřával sluchu, mrhal silami a zanedbával POCTIVOU EXEKUTIVNÍ PRÁCI. Ani ÚTVAR tehdy nedokázal krizi účinně čelit - byl ještě slabý a musel se dokonce vypořádávat s pokusy neuvědomělého STÁTOAPARÁTU eliminovat jeho vliv.

Až definitivní vítězství ve VELKÉ VLASTENECKÉ PROTIKORUPČNÍ VÁLCE v letech 2014 až 2020, během níž se osm premiérů, třicet ministrů a jejich poradců ocitlo za mřížemi - poskytlo ÚTVARU a RADĚ STRÁŽCŮ STÁTOAPARÁTU (RSS) potřebnou autonomii, kterou potřebují k ochraně demokracie.

Následná KONSOLIDACE poměrů umožnila, aby telefonní operátoři a správci nemovitostí podléhali přímo RSS, takže ÚTVAR mohl nasadit svůj software umožňující monitoring korupčního jednání v reálném čase (tzv. MKJRČ). Došlo tak k zefektivnění zásahů a cesta od KORUPČNÍHO JEDNÁNÍ do CELY NEOMEZENÉHO ZADRŽENÍ se zrychlila na několik málo hodin.

Dnes slavíme deset let od odsouzení Petra Nečase, prvního předsedy vlády, na něhož ÚTVAR nasadil tehdy revoluční monitorovací techniku. Přestože se KORUPCI již podařilo téměř vymýtit, musíme zůstávat mimořádně bdělí a nasazovat MKJRČ i tam, kde zatím indicie korupčního jednání (IKJ) nejsou zcela patrné.

Zavazují nás k tomu závěry VI. sjezdu GČSOČR (Grémia činovníků statistických organizací České republiky), které jsou výkonným orgánem VOXU POPULI a reprezentují vůli lidu. GČSOČR konstatoval, že přes velké úspěchy ÚTVARU v posledních letech bude třeba ještě zefektivnit jeho činnost. Navrhl proto navýšit financování ÚTVARU ze současných 15 % na 20% HDP.

RSS tyto závěry podporuje a chystá rozšířit nasazení MKJRČ i v případech nízké IKJ. Na závěr referátu bych chtěl poděkovat za pozornost a ÚTVARU za jeho skvělou práci.

Loučím se výzvou - Lidé, bděte!