alkohol

alkohol Zdroj: Profimedia.cz

Prohibice, jdi se zahrabat! Průměrný čtenář Reflexu má doma sedm litrů tvrdého alkoholu

V pondělí jsme se vás prostřednictvím dotazníku zeptali, jaké máte doma zásoby silnějšího alkoholu - to pro případ, že by se prohibice protáhla třeba na několik týdnů. Některá čísla nás upřímně šokovala. Množství sktečně tvrdého (víc než čtyřicetiprocentního) alkoholu naprosto převálcovalo zásoby slabších lihovin. Očividně nejsme žádní troškaři.

 

Na anketu Reflexu nakonec odpovědělo 535 čtenářů Reflexu - úctyhodné číslo. Víc než třetina z nich bydlí v Praze, naopak nejméně, jen 2 % odpovědí nám zaslali Karlovaráci, obyvatelé Královehradeckého kraje a Vysočiny.

 

Zatímco nejslabších (20 - 29%) lihovin, na něž se už ale vztahuje zákaz prodeje, máme doma v průměru "pouhý" litr, doma čtenářům Reflexu leží velké zásoby skutečně tvrdého (nad 40 % alkoholu) - na jednoho čtenáře, který se zúčastnil ankety, připadá v průměru 5 litrů vodek, rumů, slivovic a dalších tvrdých "pochoutek".

 

Kdybychom slili do jednoho kanystru ministerstvem zakázaný alkohol od všech čtenářů Reflexu, kteří nám odpověděli, musel by mít objem přes 3877 litrů. To je víc než sedm litrů tvrdého alkoholu na jednoho čtenáře! Neznamená to ale, že by tak velké zásoby vypil sám - plných 42 procent respondentů se o ně chystá podělit s jedním dalším člověkem. Jen pro sebe si rezervu nechala třetina účastníků ankety.

 

Žádný alkohol nevydrží věčně a konec prohibice je zatím v nedohlednu. Proto jsme se vás zároveň zeptali, kolik dnů vám odhadem nakoupený alkohol vydrží. A výsledek? Někteří čtenáři mají doma zásoby, které by jim mohl leckdo závidět. Zatímco se našlo několik jedinců, kteří mají doma alkohol jen na několik nadcházejících hodin, většina respondentů počítala spíš na měsíce ... a dokonce i na roky.