Sklad mrtvých těl - protože krysy snědí nejprve oční bulvy, většina těl nemá oči

Sklad mrtvých těl - protože krysy snědí nejprve oční bulvy, většina těl nemá oči Zdroj: cafe462.daum.net (via imgur.com)

Těhotenství je v táboře zakázané. Pokud se zjistí, že je žena těhotná, dozorci  jí otevřou břicho, zahodí plod a popraví ji.
Dívka požíraná strážními psy - přestože strážní psi zabíjejí mladé dívky, nejedná se o zločin. Ve skutečnosti  bývají strážci chváleni, pokud své psy trénují tak, aby v nich probudili krutost.
Natavení kritérií slabosti - 170 cm jako standardní velikost, pokud subjekt váží 42 kg, je zařazen do kategorie slabost úrovně 1. Při 40 kg slabost 2. úrovně a pokud má 38 kg a méně, má slabost 3. úrovně a brzo zemře.
Hodinové mučení - těhotná žena bývá mučena až do dehydratace (Dozorce řekne konkrétní čas a žena musí vlastním tělem napodobit hodiny, které jej ukazují).
Odepření lidských práv - podle dozorců a stráží jsou vězni bezvýznamnější než hmyz. Aby zmírnili vlastní stresové vypětí, mnohé vězňě mlátí a popravují.
7
Fotogalerie

Mrtvoly bez očí a popravy těhotných. Uprchlíci z KLDR nakreslili otřesné zážitky z táborů smrti

Protože volně dostupné snímky ze severokorejských pracovních táborů prakticky neexistují - pokud nepočítáme satelitní záběry -, musí se celý svět spoléhat na očitá svědectví několika málo jedinců, jimž se z nich podařilo uprchnout... a nyní i na několik silných kreseb, které se v posledních dnech objevily na internetu.


Údajně je vytvořili právě severokorejští uprchlíci a zachytili na nich vlastní zážitky, z nichž vás bude mrazit bez ohledu na jejich vizuální úspornost.


Na ilustrace, které se objevily na populárním jihokorejském internetovém fóru CafeDaum.net, upozornila celá plejáda zahraničních serverů (např. Business Insider, Gawker či Huffington Post). "Těhotenství je v táboře zakázané. Pokud se zjistí, že je žena těhotná, dozorci jí otevřou břicho, zahodí plod a popraví ji," stojí například v popisku pod jednou z kreseb, který přeložil z korejštiny do angličtiny uživatel sociální sítě Reddit "ryanyang".


Skutečný původ obrázků, na nichž autoři zachytili kromě krutého mučení a popravy těhotné ženy, místnosti s mrtvolami vězňů i scénu, v níž psi trhají na kusy mladou dívku, ale není možné ověřit. Pokud je však opravdu nakreslili šťastlivci, jimž se podařilo překročit hranice, nabízejí unikátní pohled na dění v táborech, které podle severokorejského vedení v zemi oficiálně neexistují.


Varování: Kresby zobrazují násilí páchané na lidech!




Neziskové organizace zabývající se ochranou lidských práv však mají nejen dostatek důkazů (od svědectví uprchlíků až po satelitní snímky ubikací a strážních věží), ale podle webu deníku The Guardian jsou navíc přesvědčeny, že severokorejské tábory rok od roku rostou.


Podle odhadů Amnesty International a Human Rights Watch je v nich momentálně uvězněno zhruba 150 až 200 tisíc lidí, kteří žijí v nehumánních podmínkách a jsou podrobováni mučení. Na pořadu dne bývají i popravy (podvýživou nebo násilnou smrtí zemřelo podle odhadů Výboru pro lidská práva v Severní Koreji v trestaneckých táborech čtyřiadvacetimilionové KLDR až 400 tisíc lidí).


Do lágrů bývají přitom tamní obyvatelé přemístěni i z politických důvodů - za nepovolené myšlenky, sledování zahraničních médií, třídní původ nebo i prostý fakt, že neprojevili dostatek lítosti nad loňskou smrtí vůdce Kim Čong-ila. Neobvyklý není ani kolektivní trest, kdy jde do tábora s "viníkem" i celá jeho rodina včetně potomků. Podle organizace Human Rights Watch zajišťuje všudypřítomnou kontrolu společnosti rozsáhlá síť informátorů.