\\"Slíbený steak byl ve skutečnosti ten nejtučnější flák krkovice, kterej se ani nesnažili správně ukrojit nebo ho třeba řádně propéct... Takže se zřejmě jednalo o eskymáckou variantu krvavého steaku = maso bylo na některých částech úplně syrové. Číšník byl sice ochoten to s námi řešit, přivedl i kuchare (evidentně nalitej nebo sjetej, mlel nějaké nesmysly o tom, že nám to přihřeje), ale nakonec vše skončilo výmluvou číšníka, že kuchyň má pronajatou jiný provozovatel než je majitel restaurace.\\"

\\"Slíbený steak byl ve skutečnosti ten nejtučnější flák krkovice, kterej se ani nesnažili správně ukrojit nebo ho třeba řádně propéct... Takže se zřejmě jednalo o eskymáckou variantu krvavého steaku = maso bylo na některých částech úplně syrové. Číšník byl sice ochoten to s námi řešit, přivedl i kuchare (evidentně nalitej nebo sjetej, mlel nějaké nesmysly o tom, že nám to přihřeje), ale nakonec vše skončilo výmluvou číšníka, že kuchyň má pronajatou jiný provozovatel než je majitel restaurace.\\" Zdroj: Marek Šmerda

Pohled č.p. 2
Pohled č.p. 3
\\"Salát Caprese, který jsem dostala naservírovaný v restauraci v Mariánských Lázních. Nejedná se o mozarellu, ale o eidam vykrojený do tvaru mozarelly, bazalku nahradí sušená majoránka a olivový olej sójovka! Nemáte bazalku? Dejte tam sójovku! Vědí, proč dávají tak malou porci!\\"
\\"Objednával jsem si hlavní jídlo s názvem: Grilované maso čtyř chutí pro pravé labužníky, hořčice, křen, chleba - cena byla cca 139,-. Podle ceny jsem usuzoval, že to bude opravdu kulinářský zážitek. Poté, co mi objednávku z již zmiňované restaurace kolega přivezl, jsem se nestačil divit. Okamžitě jsem sáhl po fotoaparátu. Na otázku jestli jsem to dal - ano měl jsem opravdový hlad.\\"
Premiérový blaf, který dorazil do naší schránky.
16
Fotogalerie

FOTOGALERIE: První várka blafů z českých restaurací a kantýn

Pozor, tuto galerii neotvírejte během jídla!

 

E-malová schránka blaf@reflex.cz se rychle plní. Hrdinní čtenáři vyslechli naši výzvu a poslali nám první dávku dnešních blafů. Doufáme, že všichni ve zdraví přežili.

 

 

Pokud jste měli tu "smůlu" a dnes se najedli dobře, tak Týden boje proti blafům samozřejmě pokračuje až do příští středy a příležitostí bude tedy ještě dost.

 

 

Prohlédněte si fotogalerii. V některých případech je nutné věnovat obzvlášť velkou pozornost popiskám.

 

 

Chcete se také zapojit?

 

Pošlete nám kdykoli od dneška do středy 7. prosince do 15.00 fotografii blafu, který vám naservírovali v české restauraci, kantýně či školní jídelně, a to na adresu blaf@reflex.cz. Pokud chcete, můžete připojit krátký popis vašeho adrenalinového gastronomického zážitku. (Kdo používá Twitter, může fotku "twítnout" s hashtagem #blaf.)

 

Reflex.cz zveřejní celou soutěžní fotogalerii den po uzávěrce. V pátek pak vybereme vítěze. Budeme samozřejmě přihlížet i k počtu "lajků", které jednotlivé snímky na našem webu získají. Vítěze čeká drobná odměna.

 

Těšíme se na vaše příspěvky a přejeme silný žaludek.