Szidi Tobiasz

Szidi Tobiasz Zdroj: Daniela Dostálková

Natálie Kocábová
Věra Nerušilová
Tereza Nekudová
Hana Robinson
Naďa Válová
7
Fotogalerie

Ohrožený druh zamířil po roce zpět do divadla

Jediné letošní představení ženské šansoniérské sedmy chystá Michal Horáček na 18. prosince ve Velkém sále Švandova divadla v Praze.

Michal Horáček: Ohrožený druh
kde: Švandovo divadlo, Praha
kdy: 18. 12. 2011 od 20:00 hodin
vstupné: 350 korun
předprodej: na pokladně divadla nebo na internetu

 

Album Ohrožený druh způsobilo v době svého vydání poměrně velký poprask. Nejen hudební i výrazovou neobvyklostí, ale i obsahem textů písní. Michal Horáček napsal sedm šansonů pro sedm zpěvaček. Skvělých a nepříliš známých (což se cení obzvlášť). Navíc se nestává často, že by výhradní textař byl zároveň uváděn jako autor celé desky. Horáček díky desce vdechl nadějnější kariérní život Szidi Tobiasz, Haně Nerušilové či Lence Nové, slyšet na albu je i Natálie Kocábová či Naďa Válová.

 

 

„Na albu se sešla pestrá tvůrčí společnost. Chybět jistě nemohl Petr Hapka, Paolo Conte, Jarda Traband Svoboda, Ivan Hlas, pánové ze skupiny Čechomor a Milan Vyskočko,“ říká o desce autor. Výsledkem celého experimentu je pásmo jako běh života: v prvním šansonu se potkáváte s dívkou teprve klopýtající přes práh dospělosti, zatímco na posledním k nám promlouvá dáma, která má na co vzpomínat. A protože je prosincový termín Ohroženého druhu letos jediný, v případě zájmu si nezapomeňte vstupenky rezervovat nebo na jejich nákup vyrazit včas.

 

 

 

 

Ještě loni představení putovalo po českých městech, nyní se po roční pauze vrací 18. 12 na pražská divadelní prkna. Konkrétně do Švandova divadla na Smíchově. Živě skladby představí zpěvačky Tereza Nekudová, Naďa Válová, Hana Robinson, Lenka Nová a Věra Nerušilová. Hostem večera bude jediný muž ve vystoupení, František Segrádo. Koncertní verze má za sebou skoro tři desítky úspěšných vystoupení po celé republice. Kromě písní z Ohroženého druhu zazní ale i další skladby s texty Michala Horáčka. Které, tuší zatím jen on sám. Zpěvačky bude tradičně doprovázet živá kapela v obsazení piano, kontrabas, kytara, housle.