Restaurace Výtopna

Restaurace Výtopna Zdroj: vytopna.cz

Ve Výtopně hledají pár mladých topičů

Na našem území jsou hned tři Výtopny. Jedna v Ostravě, druhá v Brně a třetí samozřejmě v Praze, a to rovnou na Václavském náměstí. Říkáte si, že hledají zaměstnance na hlavní nádraží? To opravdu ne. Lépe řečeno se hledá strávník, který by z kolejiště vyjídal přivezené „palivo“. Opravdu jsem se nezbláznil, vy asi neznáte restauraci Výtopna, že?

Místo aby vám ve Výtopně nosili pití číšníci, jak tomu v běžných restauracích bývá, ve Výtopně vám pití doveze vlak. Každému bez výjimky, a to bez zpoždění. Nápoje dorazí na rychlíku přímo ke stolu a díky čtyřsetmetrové dráze (v létě až sedmisetmetrové) se opravdu dostane na každý stůl.

 

Proto si mladé topiče nebo mašinfíry, chcete-li, nezapomeňte doma. Výtopna je mimo jiné lákavou restaurací i kvůli svému jídlu, jež připravuje kuchař se zkušenostmi v zahraničí, tudíž se můžete těšit na tradiční, ba i netradiční pokrmy, jako jsou například medová žebra apod.

 

Tento typ restaurace nemá v Evropě obdoby. Restaurace, která by obsluhovala své hosty pomocí modelové železnice, nikde opravdu není. Modely navíc táhne lokomotiva, jež vyluzuje reálné zvuky, včetně kouře z komína. Správně by to měla být pára, ale u elektrického modýlku o páře silně pochybuji. Tím se dostáváme k rozdělení restaurace na dvě části, a to naprosto klasickou kuřáckou a nekuřáckou část. Žádná novinka, pokud tedy se svými nejmenšími už blafáte dýmku, není problém. V době obědů to ovšem ve Výtopně voní po fialkách a po kouření není ani památky.

 

 

Kdo by se bál o soukromí, tak nemusí – ke každému stolu vede samostatná výhybka, na níž se vláček zdrží asi 40 vteřin. Pokud si zásilku neodeberete, vláček zapíská a odjíždí zpět, zřejmě do kuchyně. Nechoďte tedy hromadně na toalety. Minimálně jeden topič musí hlídat kolejiště, zdali nepřiveze něco dobrého. Jídelní lístek je zpracován ve formě omalovánek, s čímž dětské porce jsou samozřejmostí. S těmi nejmenšími se tu naprosto počítá, a co je ve Výtopně nejlepší, že se tu počítá i s tatínky. Tak neváhejte zajet na tento gastronomicko-železniční zážitek klidně až do centra Prahy. Opravdu to stojí za to.

Výtopna Praha

Václavské náměstí 56 Father Friendly - malé do článkuFather Friendly - malé do článku|Reflex.cz

Praha 1