Bon Jovi

Bon Jovi Zdroj: Archív

Jon Bon Jovi nezapomíná. Po deseti letech poctí newyorské policisty a hasiče legendární písní

Slavný rocker Jon Bon Jovi nahrál den po teroristických útocích z 11. září píseň America The Beautiful. Tehdy Bona Joviho doprovázely uprostřed zaprášených trosek desítky hasičů a policistů, kteří zasahovali na Dvojčatech neboli WTC (World Trade Center) jako první.

Píseň pak zazněla na jejich poctu při prvním zápase ligy amerického fotbalu. I tento rok přijel Jon Bon Jovi do New York City, aby dokázal, že on nezapomíná. Před deseti lety se podle zpěvákových slov celé USA spojily a řekly si, že nikdy nezapomenou.

 

 

Rocker chtěl přispět k navození této atmosféry přesně, jako tomu bylo v roce 2001. Proto si u manhattanské hasičské stanice a se stejnými muži zazpíval tutéž píseň.
Píseň chce v sobotu odvysílat televizní stanice NBC při příležitosti zahájení sezóny amerického fotbalu, která každoročně touto dobou začíná (v roce 2001 byl start soutěže kvůli útokům odložen na 23. září). Podle Bona Joviho je tato událost dobrou příležitostí, jak mohou Američané dodržet, co si před desíti lety slíbili – že nikdy nezapomenou ...