MIA

MIA Zdroj: Profimedia.cz

M.I.A. vydala píseň pro Amy Winehouse

Smrt slavné britské zpěvačky Amy Winehouse zasáhla celý hudební svět. Nadějná, mladá, a především s unikátním soulovým hlasem.

Když jsem žil ve Spojených státech, byla to jediná zpěvačka, kterou místní rádia hrála, aniž by rapovala nebo se snižovala k popěvkům à la Britney Spearse. Hlas jako zvon, texty vystřižené ze života a naprosto úžasná hudba, jež vás i přes zadumané texty dokázala pořádně rozfajrovat. Takoví lidé by neměli umírat. Mají stát na pódiu, dokud nebudou seschlí jako Mick Jagger.

 

 

27 by _M_I_A_

 

Na Amy samozřejmě vzpomínají i známější příznivci zesnulé zpěvačky. Například dcera Ozzyho Osbourna, která byla velikou kamarádkou Amy Winehouse, dodnes píše na svůj Twitter, jak je její smrtí zdrcena.

 

 

Jednou z umělkyň, jež na Amy nehodlá jen tak zapomenout, je i M.I.A., která se do širšího povědomí zapsala songem Paper Planes (mohli jste ho slyšet ve filmu Milionář z chatrče). Den poté, co svět oběhla zpráva o smrti Amy, nahrála M.I.A. na server SoundCloud demoverzi písně s názvem 27 v památce pro Amy a všechny další, co zemřeli v sedmadvaceti. Na Twitter jen dodala: „R.I.P A.M.Y.“

 

Mezi další světové hvězdy, které zemřely v sedmadvaceti, patří například zpěvák Nirvany Kurt Cobain, Jim Morrison z The Doors, legendární Jimi Hendrix nebo i Janis Joplin. Říká se jim „Forever 27 Club“ – a Amy je jeho novou členkou.