Amy Winehouse

Amy Winehouse Zdroj: Profimedia.cz

Britská zpěvačka Amy Winehouse byla nalezena mrtvá

Policie našla tělo sedmadvacetileté Amy Winehouse v sobotu, kolem patnácté hodiny. Tělo bylo nalezeno v jejím domě v severním Londýně poté, co z místa někdo zavolal na tísňovou linku. Příčina smrti zatím není známá, v připadě Amy Winhouse se však nemohou ani zdaleka vyloučit drogy. Spekuluje se tedy o předávkování.

Lékaři, kteří byli na misto přivoláni, pouze konstatovali smrt, její příčinu však zatím nikdo nechce komentovat. Ulice, kde zpěvačka bydlí, je uzavřena. Na místo se okamžitě začali scházet davy fanoušků a novinářů.


Minulý měsíc zrušila několikanásobná držitelka cen Grammy celé evropské turné. Rozhodla se k tomu poté, co měla skandál přímo na pódiu při vystoupení v Srbsku. Publikum v Bělehradě Winehouse vypískalo, když se několikrát vytratila z podia a písně spíš odmumlala nežli odzpívala. Její přátelé i kolegové v posledních dnech v médiích často zdůrazňovali, že se zpěvačka zavírá ve svém domě s lahvemi alkoholu a ztrácí nad sebou kontrolu. Je to přitom velmi krátce, co se vrátila z léčebny pro alkoholově závislé.

 

 

Na sociálních sítích už se začaly objevovat první reakce a kondolence. Kamarádka a dcera Ozzyho, Kelly Osbourne na Twitteru napsala: "Brečím tak, že nemůžu ani dýchat. Právě jsem ztratila jednu z mých největších přítelkyň. Budu tě milovat navždy."

 

Smrt Amy WinehouseSmrt Amy Winehouse|Profimedia.cz

 

Winehouse se proslavila hned svým prvním albem Frank. V roce 2006 ji fotograf The Sun vyfotil, jak kouří crack a od té doby z ní byla královna drog ve světě showbusinessu. Drogám neunikly ani samotné písně zpěvačky. Její velmi známá píseň je například Rehab (léčebna) kde zpívá, jak se ji snažili odvléct do léčebny, a ona říká „ne, ne a ne...“ Amy Winehouse bylo pouhých sedmadvacet let.