Yo Mobil

Yo Mobil Zdroj: Archív

V Rusku se už zase čeká deset let na nové auto

V Rusku vznikla automobilka, která hlásala, že doby, kdy se na nové vozy muselo čekat, už jsou pryč. Teď vydala tiskovou zprávu o tom, že ani omylem nestačí splnit nečekaně vysoké zakázky, a pokud nepostaví novou továrnu, poslední zákazník dostane své auto za deset let.

Moskevský výrobce automobilů Yo-Auto dostal 51 188 objednávek na svůj jediný model Yo-Mobil. Na dodání tohoto počtu vozidel v relativně přijatelné lhůtě však nemá prostředky. Vedení společnosti prý takový zájem nečekalo.

 

Jedná se o maličké a levné (jeho cena se pohybuje mezi 200 až 250 tisíci korunami) hybridní vozítko ruské výroby. Co víc si může patriotický Rus přát? Až na malý detail, že opět bude muset po dlouhém šetření ještě dlouho čekat. Jediná změna od bolševika je ta, že nemusíte platit předem. Největší hrozbou pro automobilku je dalších více než sto tisíc lidí, kteří se upsali na takzvanou čekací listinu.

 

 

Automobilka otevřela novou továrnu v Petrohradě, i tak výpočty mluví jasně – pokud se mají vyrobit všechna objednaná auta, lidé si počkají až deset let. I tak to mladým i starým Rusům stojí za to. Auto je to levné, moderní a oproti ladám i pěkné. Současně je ale vyrobeno z polymeru a maximální rychlost je kolem 120 km/. A kdo ví, jakou rychlostí se bude jezdit za deset let.