JXD blokuje odboráře

JXD blokuje odboráře Zdroj: Tomáš Tesař

JXD blokuje odboráře
JXD blokuje odboráře
JXD blokuje odboráře
JXD blokuje odboráře
JXD blokuje odboráře
11
Fotogalerie

JXD: Jak jsem zablokoval odboráře

Sprosťáci, kteří drží v šachu jako rukojmí celou republiku a vyhrožují blokádou celé Prahy, si říkají odboráři. Proto jsem v předvečer původně ohlašované stávky zablokoval jejich doupě - Dům odborových svazů.

 

Akce byla jednoduchá. Vzhledem k tomu, že odboráři ani před slibovanou stávkou v neděli nedělaj, a ti soudruzi, co náhodou mluvili k novinářům, byli na tiskovce někde na Praze 9, nebyl před odborářským domem žádný provz. Tak jsem prostě přišel k hlavnímu vchodu, omotal ho řetězem a řetěz zamkl na visací zámek.

 

 

Ochranka přiběhla zevnitř a bušila do skla - dvěře jsou prosklené. Pak jeden z mužů odemkl postranní vchod - ten jsem neblokoval, šlo o akci čistě symbolickou - vyšel ven a zjišťoval, co se děje. Na mé vysvětlení, že blokuji blokádníky, zavolal policii.

 

Hlídka za pár minut přijela, zkontrolovala všechny přítomné novináře a mě se důstojník poté, co si mě zapsali, zeptal, co to jako děláme. Když jsem vysvětlil, posmutněl - a byl smutný i v momentě, když jsem mu říkal, že na jeho výslovný příkaz odboráře zase odemknu, že respektuji pokyny úřední osoby. Tak mi důstojník dal příkaz, abych blokádu ukončil, já odboráře odemknul a šlo se domů.

 

Proto prosím všechny, kteří ve čtvrtek zahlédnou něco jako blokádu, aby ihned zavolali policii a požádali důstojníky, ať blokádu ukončí. A policisté odboráře vyzvou, aby blokádu ukončili, ti tak samozřejmě stejně jako já učiní a půjde se domu.

 

 

Anebo taky ne. Je možné, že odboráři nejsou spořádaní občané jako já, že je to holota, která policejní výzvu neuposlechne. A pak je čas nasadit proti nim obušky, vodní děla, jezdce na koních, těžkooděnce a všechny možné násilné prostředky, kterými by měla policie ukončení odborářské blokády vynutit.