Paris Hilton

Paris Hilton Zdroj: Glen Francis / CC BY-SA

Černé na bílém: Paris Hilton je rasistka

U hollywoodských hvězd se čím dál tím víc projevují sebedestruktivní sklony. K hvězdné sestavě sjetého Charlieho Sheena a opilého Hasselhoffa, pojídajícího pizzu ze země, se nyní připojila Paris Hiltonová s výrokem, že nesnese černé chlapce.

Novinář Neil Strauss právě vydal knihu s názvem Everyone Loves You When You’re Dead (Všichni vás milují, když jste mrtví). Kniha je jakýmsi remixem všemožných zpovědí, které Strauss posbíral za léta novinaření. Patří k nim mnoho celebrit, jejichž výroky byly ne vždy zveřejněny. Těžko říct, zdali Strauss čekal, až budou kompromitovaní lidé slavnější, a tím úryvky z interview prodejnější, každopádně mu to vychází na výbornou.

 

 

Britský Guardian jako první zveřejnil rozhovor z roku 1999, jenž je součástí obsahu knihy. Je to interview s teprve osmnáctiletou Paris Hiltono, která v té době byla ještě za slušnou holčičku. Neměla na svém kontě žádné skandály ani nahrávky s domácím pornem. Byla to pouhá barbie s obrovským dědictvím. Jenže jak už to u „kurvahoši“ dědiců bývá, všechno nešlo tak hladce. „Řekla to možná proto, že skandál přitahuje pozornost, a o tu ona stála, nebo také ne … To posuďte sami,“ říká o rozhovoru s Paris Hilton sám autor knihy, Neil Strauss. Co tedy přesně Paris řekla?

 

HILTON: S tímhle klukem jsem šla včera randit.

STRAUSS: S kterým klukem?

HILTON: (ukazuje směrem k herci, který hrál ve filmu Zachraňte vojína Ryana): Napřed jsme se líbali, jenže pak jsme se přesunuli někam jinam, aby to mohlo nabrat větší spád. Jenže tam už bylo víc světla než ve studiu a já viděla, že je černej. V ten moment jsem se musela omluvit a utekla jsem. Černochy prostě nemůžu vystát. Na žádného bych vědomě ani nesáhla. Dělá se mi z nich zle (pauza). Připadá vám tenhle muž černý?

STRAUSS: Jak moc černý musí člověk být, aby byl „černým“?

HILTON: Jedno procento mně bohatě stačí.

 

Uvidíme, jak se ke svým starým výrokům vyjádří sama Paris. Třeba se jí za ta léta změnil vkus.