Ceny Anděl

Ceny Anděl Zdroj: YouTube.com

Buzerant taky patří do nebe!

Podle Akademie populární hudby se česká pop music dělí na individua, která schválí sponzor, na kapely, které přinesou promobody organizátorům a na zbytek světa, kde se v tak zvaných žánrových kategoriích peče horší nebo lepší Hudba.

Tyhle dvě poloviny české hudební existence ústí v zákonitou každoroční schizofrenii hlavního večera výročních Cen Anděl, který se snaží tvářit opulentně a konzervativně, a zároveň progresivně, aby sklapli všichni ti špinavci, co chodí do klubů a pomlouvají střední proud na facebookových komunitách.

 

 

Pro organizátory českého hudebního nebe tedy nebývá snadné najít tu správnou rovnováhu. Letos měli štěstí na hlavního hrdinu: na partu divadelníků Nightwork, kteří v sobě spojují veselé mládí a solidně odvedený recesistický pop. Chlapci jsou sympatičtí, líbí se holkám a těm starším hrajou na strunu naší omamné normalizační nostalgie. No nekup to!

 

Pokud by akademie hledala napříště ještě jiné herce, kteří zpívají, měl bych pro ni tip. Ta kapela se jmenuje Buzerant a vede ji Petr Čtvrtníček. A to je vpravdě drsnější struhadlo.   Před kapelou Buzerant buď utečete, nebo s nimi popaříte.    
Hudba Nightwork po vás steče jako déšť po pláštěnce.
Co je lepší?

 

Záznam z vystoupení skupiny Buzerant: