Ostnatý drát

Ostnatý drát Zdroj: wikimedia.org

FBI vyšetřuje scientologickou církev za otrokářství a obchod s lidmi

Tato kontroverzní církev má údajně zotročovat své členy a obchodovat s bílým masem. Jejími členy jsou mimo jiné i John Travolta a Tom Cruise.

FBI prý shání všechny bývalé členy této církve k výslechům. Chtějí zjistit, co jejich dezertérství předcházelo. Na povrch se dostávají totiž informace o tom, že kdokoli pomyslí na opuštění církve, je nucen psychickými i fyzickými nátlaky, aby zůstal. Zároveň se má v rámci církve obchodovat s bílým masem.

 

Hlavním podezřelým je David Miscavige, muž číslo jedna v této pofidérní církvi. Miscavige, kromě toho, že šel Cruisovi s Holmesovou na svatbě za svědka, má systematicky ohrožovat členy církve a páchat na nich různá zvěrstva v centrále celé organizace – v sídle Golden Base v kalifornské poušti.

 

 

Bude zajímavé sledovat, jak si agenti FBI posvítí na člověka, který si žije jako hollywoodská hvězda, neplatí daně, papírově je něco jako papež (vrchní představený oné církve) a žije pouze z darů svých členů. Zdá se být neohrozitelným poslem zla. Tipoval bych ho na podobného výtečníka, jakým je Julian Assange. Jen v úplně jiném kontextu. FBI však nesmí zapomínat, že scientologové mají na své straně muže, který nejednou splnil „mission impossible“.